Известие

Collapse
No announcement yet.

Нова повреда! Що е то?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нова повреда! Що е то?

Здравейте,

Колата ми пак се повреди - докато я изкарвах от снеговете, светна лампичката на инжекциона, и колата не върви, когато подавам газ в по-високите обороти започва да трещи като кречетало ?! Няма почти никаква мощност и не ми е много ясно как ще я докарам до серивз.

Някой има ли идея от какво може да се получи такова трещене, когато се подава газ? И дали студът и снега имат нещо общо с повредата?

Язък, таман събрах пари за вариатор и свещи
    Xa-uBaH
    ========================
    във Варна кара Alfa 146 TS, 16v, 97 г.
    Напоследък карам повече Корсата

Ами колега може да огледаш да няма някой счупен куплонг или кабел от рамръзване. Или може да работи на 3 или по-малко цилиндъра. Пробвай и да изчистиш свещите. Чувал съм, че и вариаторът трака като се износи ама аз нямам такова чудо и не съм сигурен. Ама в тая студ по-добре да идеш до сервиз за диагностика.
    Last edited by noaccess; d.m.y г., 11:01.

Comment

може и дюзите да са се запушили! и при мен почна с гаснене,трещене и гърмене и после не можеше и да запали вече!
      145, 1.6 I.E. Boxer
      Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
      Subaru Legacy 2.5

Comment

проблемът може да е от много неща, но от инфото, което си дал може и да не успеят да ти помогнат колегите. В момента ми идва на акъла, че когато си я изкарвал от снега е възможно да си скъсал кабел на ламбда сондата, но е малко вероятно. Ако е станало така ще ти светне червената дюзичка, и вероятно колата няма да върви както трябва, но за въпроса с тракането, не е от това. Възможно е и наистина да си ударил или повредил по някакъв начин изпускателната система и наистина всичките ти проблеми да идват от там - и трщене и невървене....
        Успех и дано скоро да откриеш какво и е на колата и да го оправиш........
        Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
        Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts

Comment

Първоначално публикувано от Xa-uBaH Покажи съобщение
          Здравейте,

Колата ми пак се повреди - докато я изкарвах от снеговете, светна лампичката на инжекциона, и колата не върви, когато подавам газ в по-високите обороти започва да трещи като кречетало ?! Няма почти никаква мощност и не ми е много ясно как ще я докарам до серивз.

Някой има ли идея от какво може да се получи такова трещене, когато се подава газ? И дали студът и снега имат нещо общо с повредата?

Язък, таман събрах пари за вариатор и свещи
          А пото4но кое трещи мотора или ауспоха

Comment

Working...
          X